Frankie Vercauteren kwam voor het eerst terug in het Vanden Stockstadion nadat de prins van het Astridpark er als trainer opzij werd geschoven. Hij droomde er ongetwijfeld van om zijn gram te halen door paars- wit punten afhandig te maken. In de eerste helft was zijn Genk goed op weg daarvoor, maar na rust was Anderlecht sterker.

De fans van Anderlecht konden vieren door de overwinning via goals van topschutter Lukaku en De Sutter. Lange tijd juichten ze ook bij de tussenstanden uit Waregem en Brugge. Want doordat Club Brugge op een gelijkspel tegen Roeselare leek af te stevenen, had Anderlecht uitzicht op een voorsprong van maar liefst veertien punten, zeven bij halvering, voor de start van Play-off 1. Dat Club nog won, kon Anderlecht uiteindelijk niet eens zo heel veel deren.
 

Anderlecht begon uiteindelijk toch met Legear, Boussoufa en Lukaku aan de match. Met ook nog Suarez erbij voor de geschorste Van Damme stond Anderlecht dus in een erg offensieve opstelling tussen de lijnen.


Bij Genk ontbraken verdedigers Carlos en Joneleit door een blessure. Onder leiding van Thomas Buffel, die de aanvoerdersband overnam van Carlos, waren het de Limburgers die de gretigste start namen.

Eerst werd Buffel, fraai weggestuurd door Tözser met buitenkant links, afgeblokt en erna vlamde de Rode Duivel na een voorzet van De Bruyne twee keer uit een scherpe hoek, maar twee keer bokste Proto weg en bij de derde poging van Buffel in dezelfde fase ging Proto goed in de voeten.
 

Tözser op de paal

Anderlecht had drie dagen na de Europese nederlaag in Hamburg moeite om het tempo in de match te krijgen. Bovendien stapelden vooral Boussoufa en Legear de slordigheden en verkeerde passes op. Na slecht uitvoetballen van de jonge Durwael was er een prima kans voor Legear, maar Köteles hield de bal uit doel.


Net voor rust was Genk erg dicht bij de openingsgoal, de licht afgeweken vrije trap van Tözser belandde pardoes tegen de paal. Lukaku en Mazuch mikten nog eens op Köteles maar dat was veel te weinig van paars-wit om aanspraak te kunnen maken op meer dan de 0-0 aan de rust.


Veertiende voor Lukaku
 

Dan liep het bij het begin van de tweede helft een heel stuk vlotter. Assistenkoning Boussoufa gaf een perfect scherpe voorzet naar topschutter Lukaku, die mooi met links zijn veertiende van het seizoen tegen de netten prikte.


Bij Genk was de veer gebroken na die 1-0. Anderlecht ging een stuk beter voetballen en had de match zonder problemen in handen. Boussoufa, Legear en Lukaku dreigden voor paars-wit dat op zoek ging naar het geruststellende tweede doelpunt.


Die verdiende goal kwam er dicht tegen het einde van de match via de ingevallen Tom De Sutter. 2-0: een uitslag die donderdag Europees ook nodig is tegen Hamburg om de kwartfinale van de Europa League te halen. Bij Anderlecht tankten ze alvast vertrouwen.