Gent-trainer Michel Preud'homme kon de schorsing van Leye en Ljubijankic als excuus inroepen, maar het was meer dan dat. De Gentenaars kregen in de eerste helft amper een bal bij één van hun ploegmaats. Ariël Jacobs moest alleen de geblesseerde Legear missen, maar Suarez vervangt hem tegenwoordig met verve. Jacobs zette zelfs topschutter Romelu Lukaku op de bank en bracht Tom De Sutter in.

Zaalvoetballer Boussoufa

De enige echte goeie kans van de Buffalo's was ook de eerste mogelijkheid van de match. Rosales verstuurde een diepe bal waarop Biglia zich miskeek. Proto was echter goed uitgekomen om Lepoint af te stoppen. Daarna begon het paars-witte vuurwerk.

Met dubbelpasses schakelden De Sutter en Boussoufa de defensie uit, maar de spits besloot naast. Suarez liep zich dan maar vrij aan de andere kant en zette voor. Mbark Boussoufa nam de bal op zijn slof en het leer ging via de paal binnen. Voor de Marokkaan al zijn derde goal in Play-off 1 en zijn twaalfde goal van het seizoen.

Overigens, als Suarez en Boussoufa aan de bal kwamen, hoorde je hun bewakers Myrie en Thompson klappertanden tot in de tribune. Vooral Boussoufa zette zijn verdediger dikwijls in de wind met zaalvoetbalbewegingen zoals korte kapjes en bruggetjes.
De Brusselse voorsprong werd ook snel verdubbeld. Bij een corner kreeg Gent de bal niet weg. De Sutter duwde tot bij Juhasz en de Hongaar mocht controleren en afwerken.

De thuisploeg kon daar alleen een ongevaarlijke kopbal van, de voorts onzichtbare, Coulibaly tegenover zetten en een afgeblokt schot van Thompson. Gent moest zelfs nog een derde goal incasseren voor de rust. Boussoufa wilde volleyen, maar zijn poging kwam bij Gillet terecht. De rechterflankverdediger deed het beter en trof wel raak.

Gent beter na rust

Michel Preud'homme moest dus bijsturen tijdens de rust. Hij trok Roberto Rosales naar de rechtsback en bracht het Marokkaanse woelwater El Ghanassy in het elftal. De Gentse vriend van Boussoufa zorgde voor wat meer schwung en de Buffalo's trokken nu eindelijk ten aanval. Silvio Proto moest een paar keer attent zijn, maar toen El Ghanassy een voorzet kon terugleggen bracht Custovic weer wat animo. Het schot van de Bosniër ging via het been van Kouyaté tegen de touwen: 1-3. De eerste Brusselse tegengoal na 421 competitieminuten.

Anderlecht viel daarna terug op zijn stevige organisatie en liet de Gentenaars niet meer in de wedstrijd komen. Lukaku kwam De Sutter nog vervangen, maar ondanks een goeie schuiver kon de topscorer de netten niet meer doen trillen.
Het volstond dus voor paars-wit dat Boussoufa in de eerste helft Gentse waterzooi had gemaakt van de thuisploeg om stevig op titelkoers te blijven. Terwijl Gent de rol moet lossen in de strijd om de tweede plaats, kan Anderlecht zaterdag met een indrukwekkend rapport Club Brugge ontvangen. Ze hebben niet alleen 8 punten voorsprong op de West-Vlaamse achtervolger. Ze hebben ook een doelsaldo van 9 tegen 1 en dat na twee play-offmatchen tegen Gent en Zulte Waregem. Anderlecht kan Club Brugge zondag de doodsteek geven.